Het is weer tijd om de tuintrends van het moment te bespreken. We zitten in de herfst en gaan richting de winter. De temperatuur daalt, maar de gezelligheid stijgt. We gaan weer richting de kerst, maar ook richting de donkerste dagen van het jaar. Hoe kan je ook in deze koude temperaturen meer uit je tuin halen? Dat gaan we bespreken in deze blog. Dat wordt de handen uit de mouwen steken, dit najaar. Maar lees eerst de laatste trends voor wat inspiratie. 

  1. Let it shine

Deze winter mag je je tuin laten stralen. Verlichting is overal in deze donkere dagen, daar word je toch gelukkig van? Niet beter dan een goed verlichte tuin. Je kunt kiezen voor de traditionele kerstverlichting. Denk aan lichtslingers rond de dakgoot of in de struik. Dit is tijdloos en geeft een echte kerstsfeer. Toch is het misschien leuk om voor iets anders te kiezen dit jaar. Denk aan leuke licht lantaarntjes of prachtige grote windlichten met kaarsen. Dit is ontzettend stijlvol en hoeft niet duur te zijn. Wees dus creatief en ‘let it shine!’. 

  1. Bij het vuur

Niets is lekkerder dan heerlijk rond het vuur zitten. Het is lekker warm en ontzettend sfeervol. Het hele vuur tafereel, met geur en geluid is een genot op zich. Toch kun je het nog verder uitbreiden door leuke activiteiten om het vuur te bedenken. Denk aan: marshmallows of een winter barbecue. Warmte en eten, dat wil toch iedereen? Dat dachten wij dus ook. Kijk dus goed rond voor een vuurkorf of haard, want die mag echt niet ontbreken deze winter. 

  1. Hou de wind tegen

Als je dan toch meer buiten wilt gaan zitten deze winter is het wel fijn als je een beetje beschut bent. Als eerste basis is het belangrijk om een tuinafscheiding te hebben. Zonder tuinafscheiding waait de wind gewoon waar hij heen wil en dat ga je voelen. Kies daarom voor een tuinafscheiding en heb minder last van wind. Een partij waar je terecht kunt voor een tuinafscheiding is Hekwerkonline.nl. Als tweede heb je een afdak nodig. Dit beschermt je tegen regen en sneeuw. Daarbij houdt het wederom wind tegen. Je kunt ook kiezen voor een afdak met afgesloten wanden. Dan zit je al helemaal warm. Eventueel een vuurtje erbij en je comfortabele winter is compleet. 

Bedankt voor het lezen van onze trends en we hopen je geïnspireerd te hebben. Veel succes en plezier in de tuin dit najaar!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *