Heb jij laatst een leuk dagje geshopt en ben je helemaal geslaagd? Dat geeft je waarschijnlijk een heerlijk gevoel. Zo is je kledingkast weer goed gevuld met de allermooiste kleding en ga je mee met de trends. Deze kleding wil je natuurlijk zo lang mogelijk gebruiken. Daarom geven wij in deze blog een paar wastips zodat je dameskleding nog hartstikke mooi blijft!

Let op het wasvoorschrift

Dit is erg belangrijk en moet je vooral niet vergeten. Toch kijken veel mensen er niet naar. Het labeltje heeft natuurlijk wel een functie. Laat het labeltje vooral zitten in de kleding zodat je altijd even kan spieken hoe je de kleding moet wassen. Vind je het label niet fijn in je kleding? Knip het er dan af, maar gooi het vooral niet weg. Leg het op een plek waar je makkelijk bij kan, bijvoorbeeld bij de wasmachine.

Sorteer het niet alleen op kleur, maar ook op materiaal

Zoals veel mensen wel weten is het van belang om je was op kleur te sorteren. Maar daarnaast is het ook belangrijk om de materialen bij elkaar te zoeken. Het is namelijk niet goed om een dun jurkje samen te wassen met spijkerbroeken. Dit kan je dan vergelijken met schuurpapier voor het jurkje.

Doe je kleding binnenstebuiten in de was

Door je kleding binnenstebuiten in de was te doen, slijt de kleding minder aan de buitenkant. Bovendien wordt de kleding net zo grondig gewassen!

Gebruik geen droger

Een droger is heel makkelijk te gebruiken, zo hoef je je kleding ook niet op te hangen en bespaar je dus al die moeite en tijd. Toch gaat de kwaliteit van de kleding erg achteruit in de droger. Bovendien loop je het risico dat je kleding een paar maten kleiner wordt. Wanneer je je kleding in de droger doet, slijt het simpelweg meer en kun je je kleding binnen de kortste keren weggooien, en dat is erg zonde. Sla de droger dus vooral over om de goede kwaliteit van de kleding te behouden.

Strijk niet te heet

De laatste tip, en zeker niet de onbelangrijkste tip: strijk je kleding niet te heet. Dit is namelijk echt funest voor je kleding. Hang je kleding zo op dat er geen kreukels in komen! Dit scheelt je ook nog eens een paar uurtjes op je vrije middag!

Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *